Over Ons

Mijn naam is Ewa van den Broek, ik ben geboren en opgegroeid in Polen en heb gestudeerd in Katowice; aan Universiteit Silezië heb ik mijn master in Pedagogiek behaald. Daarnaast heb ik een postdoctorale studie in Sociotherapie aan de Hogeschool Sociale Wetenschappen te Lublin succesvol afgerond.  Na mijn studie ben ik naar Nederland gekomen om in het bedrijfsleven aan de slag te gaan. Ik ben op verschillende plekken werkzaam geweest, tot het gevoel voor mijn oude passie begon te kriebelen.

Tijdens een stage Crisis Pleegzorg kwam ik onder meer bij Poolse gezinnen terecht. Als geen ander ken ik de Poolse cultuur. Omdat communicatie essentieel is waar het zorg en begeleiding betreft, merkte ik bovendien bij mijn cliënten dat de taalbarrière verdween, aangezien ik zowel de Poolse als de Nederlandse taal beheers. Hierdoor is het voor mij eenvoudiger om contact te leggen en problemen beter te begrijpen.

Uiteindelijk heeft dit mij doen besluiten Razem Gezinsbegeleiding op te richten, met als doel deze gezinnen nog beter te kunnen helpen. Met name richt ik mij tot die gezinnen die om zeer uiteenlopende redenen ontwricht zijn. Het helpen en adviseren binnen gezinnen en zien hoe deze gezinnen vervolgens kleine stapjes in de goede richting zetten, is waar ik mijn voldoening uit haal. Binnen mijn visie staat het samen werken aan het herstellen van de vertrouwensband tussen ouders en kinderen centraal.  Ik ben ervan overtuigd dat Razem hierbij het verschil kan maken.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik als vrijwilliger actief voor Stichting Kreda, een organisatie die migranten in Nederland ondersteuning biedt bij hun school- en loopbaan. De ervaring die ik hiermee opdoe, neem ik mee in mijn begeleiding bij Razem.